Tinnitusbehandeling

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, kunnen we opdelen in twee types: 

sensorische tinnitus en motorische tinnitus

Sensorische tinnitus is het geluid dat we ervaren in de afwezigheid van een geluidsbron.

Dit kan een ruis, een toon, een sissend geluid zijn, maar ook andere geluiden zijn mogelijk. Het geluid kan steeds hetzelfde zijn, of het kan veranderen van toonhoogte, luidheid of intensiteit. 
De meestvoorkomende oorzaak van tinnitus is een gehoorverlies. Ook als je geen merkbaar gehoorverlies hebt kun je last van tinnitus hebben. 

Motorische tinnitus komt minder vaak voor. 

In dit geval hoor je een geluid dat anderen niet kunnen horen, maar het geluidsbron is in het lichaam. Je hoort dan bijvoorbeeld je bloed stromen of je hartslag in je oor.

 

1 op de 10 mensen ervaart regelmatig tinnitus. Dit kan tijdelijk of permanent zijn. Bij 5% van de mensen is het oorsuizen hinderlijk. Tinnitus kan leiden tot slaapproblemen, angst, stress, een minder goede spraakverstaan, depressieve gevoelens en andere gezondheidsklachten. 

 

Wat houdt onze Tinnitusbehandeling in?

Met een goede begeleiding en het aanleren van copingsstrategieen gecombineerd met technologische hulpmiddelen kunnen we in de meeste gevallen wel degelijk de last en de luidheid van tinnitus verminderen.

● Je kan beter slapen 

Je piekert niet meer over tinnitus

● Je kan beter spraakverstaan

● Je voelt je minder neerslachtig en komt uit de negatieve spiraal van moeilijke gedachten en gevoelens. 

● Je hebt weer grip op het leven!

 

De tinnitustherapie die wij aanbieden is op maat van jouw persoonlijke noden en duurt gemiddeld 5 sessies.  

De eerste stap in het programma bestaat uit een uitgebreide audiologische diagnostiek en het geven van informatie over het gehoor en tinnitus. We stellen een persoonlijke plan van aanpak op voor jouw persoonlijk revalidatietraject. 

 

We werken aan vier thema’s afhankelijk van jouw noden:

 gedachten en emoties
 gehoor en communicatie
 slaap
 aandacht en concentratie

 

Op deze manier kunnen we de impact dat tinnitus heeft op je leven veranderen. 

Je krijgt de tinnitus onder controle, de tinnitus zal minder luid worden, en (met momenten) zal de tinnitus volledig naar de achtergrond kunnen verdwijnen. Je kwaliteit van leven verbetert doordat je minder klachten hebt.

Laat tinnitus je leven niet beheersen. Met de juiste therapie kun je je tinnitus doen verstillen.
Je kan weer genieten van het leven, en je hebt weer energie voor de dingen die echt belangrijk zijn in het leven.

 

 

 

Wat cliënten over de tinnitustherapie van Audio Noord zeggen

"Ik ben alle dagen van de week blij dat ik u heb leren kennen. Aan de gesprekken die wij hebben gehad, heb ik al enorm veel gehad. Godzijdank dat er mensen bestaan zoals u, die echt belang hechten aan de personen zelf, niet aan theorie of protocols, maar die er ècht voor de mensen zijn. "

Anoniem

"Wat waren dat fijne gesprekken, net wat ik nodig had. Iemand die mij begreep, die de tijd nam mij uit te leggen wat mij overkwam. Tinnitus was voor mij bijna onbekend en plots werd het deel van mijn leven. Je hebt me enorm geholpen en weten dat er iemand is waar ik terecht kan moest opnieuw nodig zijn.."

Anoniem
hoorzorg audionoord Andrea Kleine Punte